Artikeln publicerad: 090214
Polisen i Västra Götaland ska få större kunskap om mångfald

För att få en väl fungerande verksamhet är det viktigt att satsa på ett strategiskt mångfaldsarbete. Detta innebär att det på arbetsplatsen blir en ökad trivsel, ökad effektivitet och att det sociala kapitalet tas tillvara. Detta kan även omsättas i kronor och ören.
Tretton företag och myndigheter i Göteborg, bland andra Polismyndigheten i Västra Götaland, Göteborgs stad, Volvo, SKF och de lokala stadsdelskontoren, har gått samman för att få en ökad kunskap om till exempel olika invandrargruppers kulturer. Utbildningen pågår under 1,5 år och leds av ett konsultföretag. Det hela är kostnadsfritt för deltagarna då utbildningen finansieras med EU-medel.

Lars Klevensparr, polismästare och tf chef för Polisområde Storgöteborg, säger:
- Ett antal av de polisanställda som jobbar närmast medborgarna, från polisområdena Storgöteborg och Fyrbodal, ska få gå utbildningen. Normen inom Polisen i dag är den svenska etniciteten och det är av största vikt att få tillgång till de nycklar som hjälper oss att hantera de skillnader och likheter som finns i olika kulturer. Allt detta är starkt kopplat till hur vi inom Polisen bemöter allmänheten.

Pressmeddelande från: Polisen