Artikeln publicerad: 090214
Jula ökade försäljningen
med 28 % i januari!



Året har börjat bra för Jula. Försäljningen i januari uppgick till 140 miljoner SEK (ex. moms). Det motsvarar en ökning på 28 % jämfört med föregående år.

Joachim Frykberg, Marknadschef: ”Vi är glada över att den fina försäljning vi hade i december har fortsatt under inledningen av det nya året. Vi har haft en mycket bra försäljning i januari av bland annat arbetskläder, elrelaterade artiklar och elhandmaskiner. Vi hade dessutom en rea i januari som har slagit väl ut.”

Fortsatt expansion

Jula har mycket spännande att komma med under 2009. Det börjar redan i februari månad då företagets 30-års-katalog (jubileums-katalog) med över 1 300 nyheter släpps. Jula kommer också att fortsätta sin expansion enligt tidigare lagd plan. Under året kommer varuhus att öppnas i Malmö och Gävle samt på fyra orter i Norge. Joachim Frykberg, Marknadschef: ”Vi är övertygade om att vårt sortiment och vår lågprisprofil är helt rätt i dessa tider och vi siktar på att ta ytterligare marknadsandelar under året.”

Jula Postorder AB

Jula Postorder AB är ett familjeägt företag med huvudkontor och centrallager i Skara och har ca 1100 anställda. I spetsen för företaget finns ägarna: Lars-Göran Blank och Karl-Johan Blank. Jula säljer produkter till husägare, hemmafixare, lantbrukare, hantverkare och småindustri. Unikt för Jula är idag ett maskinsortiment som vänder sig till yrkes- och semiproffs. Julas produkter säljs via postorder, Internet och varuhus. Idag har Jula 27 varuhus i Sverige och 4 i Norge. Omsättning 2008 blev ca 2 miljarder kr.

Pressmeddelande från: Jula