Artikeln publicerad: 090213
Skövdespel nominerat till Årets svenska indiespel

Spelet Flipside of the Divine har nominerats till Årets svenska indiespel inför Dataspelsgalan som går av stapeln den 12 mars i Stockholm. Spelet har skapats av en grupp studenter vid dataspelsprogrammet vid Högskolan i Skövde.

Spelbranschens grammisgala
Flipside of the Divine vann nyligen ett pris i samband med en spelutvecklartävling arrangerad av webbsighten gameplayer.se och Paradox. Nu står det klart att spelet även nominerats till pris i årets upplaga av Dataspelsgalan i kategorin Bästa svenska indiespel. Dataspelsgalan är internationell och spelbranschens motsvarighet till Grammisgalan. Vid galan utses till exempel både Årets spel och Årets svenska spel. Årets svenska indiespel är ny kategori för i år. Priset ska premiera mindre, oberoende spelutvecklare på väg att bli internationella och framgångsrika.

Skapades av studenter
Det nominerade spelet skapades för två år sedan av en grupp studenter på dataspelsprogrammet vid Högskolan i Skövde i samband med en projektkurs. Flera av studenterna är idag verksamma inom spelbranschen på företag som Grin och Ludosity. Projektledaren Erik Svedäng som numera undervisar på dataspelsprogrammet vid Högskolan är mycket glad över nomineringen:
- Verkligen jättekul! Om vi vinner skulle det förstås betyda mycket för oss som skapat spelet.

Läs mer om spelet på www.flipsidegame.com

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde