Artikeln publicerad: 090212
Vårrundan 2009

Vårrundan fortsätter att växa! 2009 års upplaga har samlat fler än 80 aktörer. Totalt hälsas ett 15-tal nya aktörer välkomna i årets Vårrunda. Förberedelserna är nu i full gång inför årets upplaga som kommer att gå av stapeln 2-3 maj. En nyhet för året är att det kommer att anordnas en ungdomssalong där ungdomar mellan 15-20 år från Göteneområdet ges möjlighet att ställa ut konstnärliga alster av olika slag. Undomssalongen kommer att arrangeras i Växthuset vid Hellekis säteri.

Vårrundan har också ambitionen att bidra till långsiktig hållbarhet genom att erbjuda alternativ till den egna bilen. Därför gers möjlighet att besöka Vårrundan med taxibuss. Bussen utgår från Lidköping och kör en slinga till några av de största besöksmålen på Kinnekulle efter fastställd tidtabell. Med tanke på vår kandidatur för att bli Biosfärsområde, ser vi det som självklart att även besöksnäringen måste dra sitt strå till stacken.

Nätverket av aktörer som tillsammans ansvarar för Vårrundan har skapat optimism och utvecklingsvilja hos många små entreprenörer. Föreningen Mötesplats Kinnekulle har bildats, med ambitionen att förutom Vårrundan även få igång aktiviteter och arrangemang under andra tider på året. Bl.a. pågår diskussioner om att tillsammans med andra liknade konstellationer i övriga delar av Skaraborg skapa en "Skördefestival" för hela Skaraborg i september månad.

Pressmeddelande från: Ove Ringsby - Utvecklingsledare