Artikeln publicerad: 090205
Sveriges godaste pizza bakas i Kalmar!

Sveriges godaste pizza bakas i Kalmar. En enig jury bestående av råvarospecialister och kockar utsåg Hassan Saroe från Pizzapalatset i Kalmar till svensk mästare i Pizza-SM 2009 med följande motivering:

"Vinnaren i Pizza-SM 2009 bakade en färgstark pizza med kvalitativa inslag och balanserad sammansättning av råvaror som kombinerades exceptionellt väl tillsammans med en perfekt botten."

Enligt juryn var pizzan unik, nytänkade och väldigt god. Precis som en pizza ska vara.

- Det var smaker som vi inte tidigare hade stött på. En perfekt balans mellan det söta och det syrliga. Råvarorna var unika och hälsosamma säger juryns ordförande Magnus Lilienström på tidningen Fast Food som idag släppte en omfattande undersökning om Sveriges pizzatrender där det bland annat har visat sig att äter 45 miljoner pizzor per år (år 2008, se bifogat).

Bland Hassans ingredienser hittade vi surdeg av dinkelmjöl från Kungsörnen, koriandertomatsås från Mutti, Red Lable ost från Arla kombinerad med hyvlad parmesan, Kiwiolja, marinerad strutsfilé, mango och röd chili som toppas med färska koriander.

- Min inspiration kommer från det persiska köket eftersom jag kommer ifrån Iran. Där äter man mycket frukt i maten och använder fågel som basföda tillsammans med ris. Jag ville visa att man kan baka en god pizza med en sådan annorlunda fågel som struts säger årets vinnare Hassan Saroe.

Vad betyder vinsten för dig Hassan?

- Vinsten betyder allt! Efter 17 år i branschen har jag visat att pizza kan vara nyttigt, kreativt och gott. Det har varit en av mina stora drömmar att vinna tävlingen och nu känner jag bara lyckorus. Till hösten åker jag till Pizza EM och då ska jag sätta Sverige på pizzakartan.

Den 4 februari arrangerades för första gången det svenska mästerskapet i pizza, Pizza-SM på Café & Fast Food mässan i Kista. Bakom tävlingen stod branschtidningen Fast Food.

Pressmeddelande från: Mentor Communications AB