Artikeln publicerad: 090205
Falköpings kommun lanserar ny webbplats 2009

Falköpings kommus webbplats kommer under 2009 att genomgå en ansiktslyftning och få en förbättrad struktur. Vilken information är det användarna efterfrågar? Och hur är det mest logiska sättet att strukturera denna information? Utifrån dessa frågeställningar har Falköpings kommun tillsammans med Funka Nu och ett 40-tal kommuner tagit fram den ultimata kommunala webbplatsstrukturen.

Syftet med den nya webbplatsen är att förbättra tillgängligheten för kommunens invånare och besökare. Mer än hundra kommunala webbplatser har granskats, utvecklats eller testats. Den nya strukturen utgår från ett användarperspektiv, och följer lagar om tillgänglighet och annat som vi är skyldiga att ta hänsyn till.

— Genom att ingå i ett gemensamt kommunprojekt slipper skattebetalarna se på när vi uppfinner hjulet igen, säger Vicki Maier, informatör och webmaster på kommunen. Naturligtvis kan den behöva anpassas till våra lokala förhållanden. Men vi vet att den funkar och det finns inget alternativ som är så väl testat och genomarbetat som den här strukturen. Vi kommer också att ge layouten ett ansiktslyft så att den blir snygg och fräsch.

Den nya webbplatsen kommer att lanseras under 2009.

Pressmeddelande från: Falköpings kommun