Artikeln publicerad: 090204
Öresundsbrons hemsida blev angripen av hackare

Under natten till onsdagen blev Öresundsbrons hemsida angripen av hackare, som bytte ut delar av innehållet på startsidan mot en massa länkar till hemsidor med olika potensmedel.

Angreppet upptäcktes strax före klockan åtta på morgonen och Øresundsbrons IT-avdelning satte snabbt i gång med att lösa problemet. Strax före kl 9 var sidan återställd.

- För att undvika liknande angrepp i framtiden flyttar vi nu hemsidan till en ny och säkrare server. Vår hemsida har några år på nacken och hackare och andra kriminella har under tiden lärt sig nya metoder. Därför har vi kontaktat ett ledande säkerhetsföretag så vi kan få kartlagt problemet och stänga eventuella säkerhetsluckor, säger IT-chef Tonni Nielsen.

Användarna av Mitt Konto, Öresundsbrons självbetäning via internet, behöver inte vara oroliga för att information om deras kreditkort kommer i orätta händer. Mitt Konto ligger på ett separat system, som är uppbyggt kring kortföretagens säkerhetskrav för dataskydd och som är opåverkat av onsdagens händelse.

Pressmeddelande från: Øresundsbro Konsortiet