Artikeln publicerad: 090201
När solen tittade fram blev det full fart i Kinnekullebacken



När solen äntligen behagade att visa sig i Kinnekulleområdet och lite snö som kommit under helgen lyste upp marken och skapade en smula vinterstämning då lockades även många åkare till Kinnekullebacken under söndagen. På eftermiddagen så hade man sålt omkring 120 liftkort utöver dom som löst säsongskort.

Även om det har varit grått och disigt väder den senaste tiden och därtill även lite plusgrader så har backen klarat sig väldigt bra och förbättrats med mer konstsnö de dagar det har varit minusgrader.

För tillfället är det bara "Familjebacken" som är öppen men under veckan så kommer man att lägga snö i övre delen av backen (Nissebranten) så att backen i mitten av kommande vecka kan utnyttjas i hela sin längd.



I "Äventyrsbacken" kommer man att lägga en stäcka med konstsnö så den kan utnyttjas av de som vill åka pulka.

Om kylan håller i sig så finns det goda förutsättningar för en riktigt bra backe när sportlovet kör igång nästa helg.

Under sportlovet håller man öppet alla dagar 9-15 februari mellan klockan 10-16 och under tisdag-torsdag även 18-21. Ett sportlovskort finns att köpa för vuxna över 15 år till en kostnad av 800 kronor och för ungdom 7-14 år för 600 kronor, då kan man åka så mycket man vill under sportlovet 9-15 februari.

Ytterligare information finns på Kinnekullebackens hemsida: www.kinnekullebacken.se