Artikeln publicerad: 090128
Brännebrona Gästis - likt "fågeln Fenix" som reser sig ur askan



Efter mångas års misslyckade satsningar på värdshuset i Brännebrona ser det nu äntligen ut som om rätt ägare har tagit anläggningen i besittning. Sedan fastighetsföretaget EHCC Fastigheter AB i Tibro köpte byggnaden av Götene kommun i maj förra året för 1,2 miljoner kronor har hela anläggningen genomgått en välbehövlig och grundlig renovering till en kostnad av ca 4,5 miljoner.

Nu finns 39 nyrenoverade rum, Taverna för 120 gäster, restaurang med 150 platser och en pub med plats för 100 personer. Värmesystemet är utbytt och drivs nu mer av pellets, köket har renoverats, nytt tak har lagts och byggnaden har fått ny färg utvändigt.

Man har även börjat så smått med att servera lunch sju dagar i veckan samt fått konferenser och en hel del andra sammankomster, en söndag i månaden är det trivseldans.

Även gamla namnet "Brännebrona Gästis" har tagit tillbaka, förhoppningsvis kommer nu det tidigare så skamfilade ryktet att vara ett minne blott och Brännebrona kanske åter blir lika populärt som i sin glans dagar på 60- och 70-talet.

Dagens lunch kostar: 70 kr
Enkel rum: 395 kr
Dubbelrum: 495 kr
Familjerum: 595 kr

Hemsida: www.brannebronagastis.se