Artikeln publicerad: 090128
Österlen Alpacka - företaget med de osannolika djuren



Alpackan är en osannolik kombination av:

* skönhet
* vänlighet
* intelligens
* integritet
* individualitet

och som extra bonus har den sin fantastiska ull! Den som är öppen för alpackans ovanliga egenskaper och utstrålning är för evigt fast!

Österlen Alpacka, ett företag strax utanför Simrishamn, startade sin alpackaverksamhet för 6 år sedan och har under denna tid byggt upp en avelsbesättning bestående av ett 80-tal djur. Vid sidan av ett målinriktat avelsarbete med kontinuerligt förbättrad genetik i besättningen, engagerar sig företaget också i ullfrågor och har även en omfattande kurs- och rådgivningeverksamhet till kunder, intressenter och nybörjare.

En viktig del i aktiviteterna är genomförandet av kurser på temat Camelidynamics, en ytterst sympatisk och framgångsrik metod att hantera och träna alpackor. Denna metod ligger till grund för „alpacaty" som kommer att visas på Mila 2009. Agility känner alla till som en aktivitet med hundar där det gäller att på tid ta sig igenom en hinderbana. Begreppet alpacaty har införts för att visa kopplingen till agility men samtidigt understryka skillnaden. I alpacaty är det samspelet mellan alpacka och förare som är det viktiga och den vinner som visar störst kunskap i och förståelse för alpackans beteende. Svårt att döma naturligtvis men tävlingen döms av Camelidynamics grundare, Marty McGee Bennett, som kommer att finnas på Mila under alla mässdagarna.

Österlen Alpacka deltager i Mila-mässan för tredje gången och har en monter med en mängd alpackaprodukter till försäljning samt har även nöjet att vara värd för Marty McGee Bennett.

Pressmeddelande från: Österlen Alpacka