Artikeln publicerad: 090127
Karlsborgs kommunalråd om nya uppgifter kring försvarets besparingsåtgärder: – Vi väntar in ÖB:s besked

Med anledning av Försvarsmaktens besparingskrav och det åtgärdsförslag som ÖB kommer att lämna på fredag har det i media rapporterats om att bland annat specialförbanden i Karlsborg igen skulle vara föremål för nedläggning.

Så här skriver Mikael Holmström i SvD:s webbupplaga idag 2009-01-27: "Försvarsmaktens ledning har länge velat lägga ned jägarutbildningen i Arvidsjaur, men politikerna har hittills sagt nej. Förslag att lägga ner i Arvidsjaur lär återkomma. Även specialförbanden på K3 i Karlsborg kan om något år hotas av nedläggning."

Karlsborgs kommunalråd väljer att i dagsläget inte kommentera medias rapportering. - Vi väntar in ÖB:s besked som kommer på fredag, säger kommunalråd Kjell Sjölund. Innan dess ser vi ingen anledning att vare sig agera eller ha åsikter i någon riktning, fortsätter han. Generellt sett så står vi förstås fast vid vårt tidigare budskap, d v s att vi hoppas på och arbetar för att försvarsmakten ska fortsätta sin verksamhet i kommunen.

Kjell förstår att människor som på olika sätt är berörda givetvis blir oroade över medias rapportering, men som läget är nu tror han att ytterligare kommentarer och spekulationer bara riskerar att öka oron än mer i en fråga som det ännu inte finns något svar på. - När vi har klarare besked från ÖB kommer vi också att lämna ett yttrande, avslutar han.

Pressmeddelande från: Karlsborgs kommun