Artikeln publicerad: 090126
Paroc ser samarbete som nyckeln till framgång

Energibesparingar och renovering av miljonprogramshusen ska få fart på byggindustrin

När Paroc, en av de ledande tillverkarna av mineralullsisolering i Europa, samlade en del av sina nordiska kunder den 22 januari i Göteborg låg fokus på de stora möjligheter som byggbranschen står inför. 300 miljarder kronor bör investeras i renovering av bostadshus de närmaste åren. Renovering av miljonprogrammet och energibesparande åtgärder ligger högt upp på listan. Och det är genom samarbete som byggbranschen ska skörda framgångar.

Industrifaktas vd Rolf Persson höll ett föredrag, när Paroc samlade en del av sina nordiska kunder, där de goda möjligheterna för branschen tydliggjordes. 300 miljarder kronor bör investeras i renovering av bland annat miljonprogrammet och stora investeringar kommer att göras i energibesparande åtgärder. Men branschen står inför nya utmaningar.
- Fastighetsägarna har bevisligen ett stort behov av att renovera de fastigheter som byggdes 1961-1975 men resurserna är begränsade. Det krävs ett samarbete inom branschen och att man ser helheten i fastigheternas behov. Varje unik fastighet måste analyseras för att varje investerad krona ska göra bästa möjliga nytta, säger Rolf Persson, vd Industrifakta.

Lars Westerlund, Skandinavienchef Paroc Byggisolering, fokuserade även han sin dragning under torsdagen på att visa på de möjligheter som branschen står inför när det gäller nya lagar, politiska omständigheter och spännande projekt som kommer att starta under 2009.
- Jag ser den nya energideklarationen som en viktig del i arbetet för att minska energiförbrukningen i våra bostäder. Ett bevis på hur mycket energi vi gör av med kommer att väcka många och det kommer att investeras i energibesparande åtgärder. Detta tillsammans med nya byggnormer som går igenom 2010, förslag på att lågenergihus och passivhus ska bli standard från 2012 inom EU samt föreslagna regler om krav på energieffektiviserande åtgärder vid omfattande renovering, gör att vi ser ljust på framtiden för byggbranschen. Samtidigt är det viktigt för oss att vara innovativa. Paroc står för framtidstro och nya tankar och det är viktigt att vi kommunicerar detta på ett bra sätt, säger Lars Westerlund.

Under eftermiddagen ägde en prisutdelning rum där Paroc delade ut pris till kunder som utmärkt sig extra under 2008. Priserna gick till:
Snicken från Visby - Årets Bygghandel
Hejdes Woody Bygghandel - Årets Energiklokaste återförsäljare
Finns i Kävlinge, Landskrona, Löddeköpinge och Svalöv

Pressmeddelande från: Paroc