Artikeln publicerad: 090125
Telia löser digitalproblem hemma och på jobbet

Nu kan privatpersoner och det lilla kontoret få snabb experthjälp med problem som rör datorer, det trådlösa nätverket och annat som kan krångla i det digitala hemmet och kontoret, direkt via Telias nya betalsupport. Tekniker med specialkompetens hjälper kunderna över telefon att installera program, lösa skrivartrassel, rensa bort trojaner och koppla ihop utrustning. Samtalen kostar 19 kronor i minuten och max 299 kronor per ärende.

Våra hem blir allt mer digitala. Att en familj har flera datorer, spelkonsoler, dvd-spelare och trådlösa nätverk är inte ovanligt. Det kan ibland vara svårt att få allt att fungera tillsammans och det är inte alltid lätt att veta var felet ligger när något krånglar. Telias senaste trendspaning visar dock att fyra av tio svenskar är beredda att betala för det. Under hösten 2008 lät Telia ett antal kunder testa en ny supporttjänst kallad Premium. Tjänsten var avsedd för frågor som inte ingår i Telias ordinarie serviceåtagande. Nu öppnar Telia tjänsten för alla som behöver hjälp med datorer, nätverk och annat som har med det digitala hemmet att göra. Det gäller även den som inte är kund hos Telia.
– Många vet inte var de ska vända sig med sina frågor. Det kan handla om att datorn är långsam, filer som behöver repareras eller skrivartrassel. Frågor som de annars hade varit tvungna att ringa runt till flera olika tillverkare för att få hjälp med. Nu kan Telia erbjuda alla hjälp med deras frågor, säger Kent Jonsson, marknadschef på TeliaSonera, Bredbandstjänster i Sverige.

– De som arbetar i vår premiumsupport kan det mesta om Telias produkter och tjänster och hur dessa fungerar ihop med produkter från andra leverantörer. De är handplockade för sitt stora kunnande inom teknik och hemelektronik. Supporten är en viktig del i vårt arbete att bli ett serviceföretag i världsklass, säger Kent Jonsson.

Premiumsupporten, som öppnar måndagen den 26 januari, är ett komplement till Telias ordinarie support som är gratis. Telia-kunder som har problem med bredbandsuppkopplingen eller modemet ringer gratis till Telia och får hjälp. Premiumsupporten är till för alla övriga problem.

Telia Premiumsupport

Direktnummer betalsupport: 0771 500 800
Pris: 19 kr/min, max 299 kr/ärende
Generösa öppettider: Vardagar 8-22, lördagar 10-18, söndagar och helgdagar stängt
Alla kan ringa: Privatpersoner och småföretagskunder, även de som inte är Telia kunder.

Pressmeddelande från: TeliaSonera