Artikeln publicerad: 090122
Kronprinsessan besökte Göteborgs Fiskhamn

Att få träffa yrkesfiskare och lära mer om fiske var vad som stod på Kronprinsessans agenda inför mötet i Göteborgs Fiskhamn under ett par timmar mitt på tisdagen. Noga insatt och med många frågor i bagaget visade Kronprinsessan sitt engagemang för fiske och havsmiljö.

På tisdag förmiddag anlände Kronprinsessan Victoria med adjutant Helena Sigurdsson samt Landshövding Lars Bäckström med fru Ann-Christin för att träffa representanter för yrkesfisket, Göteborgs fiskauktion och Svensk Fisk. Yrkesfiskarna Per Eriksson och Sven-Göran Hansson fick svara på många av de frågor och funderingar som Kronprinsessan hade kring fisket i våra vatten.

Har varit här förut

Det var inte första gången det spreds kunglig glans i fiskhamnen. 2003 var Kronprinsessan prisutdelare av Kungsfenan The Swedish Seafood Award och efterföljande morgon var det dags för ett besök på Göteborgs fiskauktion i tidiga morgonstund. Fiskebåten Orion låg dagen till ära vid kaj och Kronprinsessan fick en guidning även på räktrålaren innan det var dags för frukost i Fiskauktionens utbildningscenter, samma lokal som över 20.000 skolbarn har hunnit besöka för att tillaga färsk fisk i, sedan starten för tio år sedan.
Innan Kronprinsessan lämnade Göteborg och fiskhamnen för hemfärd med X2000 blev det en signatur i gästboken - på samma uppslag som en tredjeklass signerat veckan innan.

Länk till vår hemsida www.svenskfisk.se

Pressmeddelande från: Svensk Fisk