Artikeln publicerad: 090122
Så blir du V75-miljonär på Halmstad

Rekordvinnaren: "Våga chansa lite mer än vanligt"

På lördag är det Jackpot på V75 på Halmstad. En ensam vinnare kan ta hem hela 46 miljoner kronor. Men hur gör man?
- Är det Jackpotomgång så chansa lite mer än vanligt. Det gjorde jag, säger den anonyme rekordvinnare som 2007 blev 45,3 miljoner kronor rikare.

När V75-cirkusen på lördag gästar Halmstad så är intresset stort. Några av landets bästa kuskar och hästar är på plats - och dessutom är det Jackpot på V75.
- V75 är Sveriges största spel och då lockar förstås jackpotomgångarna lite extra. Vi räknar med en omsättning kring 95 miljoner vilket innebär att om någon blir ensam med sju rätt kan hon eller han vinna så mycket som 46 miljoner. Och visst vore härligt om det hände på lördag, säger Kerstin Wallentin, kommunikationsdirektör på ATG.

Bara under 2008 fick Sverige 149 V75-miljonärer. Men den högsta vinsten i V75s historia kom just på Halmstadtravet i juli 2007. En man från Alby utanför Stockholm vann hela 47360999 kronor. Han hade singelstreckat tre hästar och helgarderat resterande fyra avdelningar.
- Jag bad till Gud om att få in mitt system och det gick bra. Det var ett väldigt bra system. Jag vill slå mitt vinstrekord, jag vet att jag kommer att göra det, säger mannen till travsajten Trav 365.

Han berättar också i intervjun om hur han brukar lägga upp strategin inför en V75-omgång.
- Jag kollar listorna på Internet på tisdagar. Sen brukar jag sitta två timmar på lördagen med en kopp kaffe och läsa vad kuskarna och tränarna säger om hästarna. Alla säger att värmningar är viktigt, det tycker inte jag. Jag lyssnar aldrig på vad experterna säger och jag kollar aldrig värmningar, säger han.

Två veckor tidigare 2007 var en kvinna från Norrland ensam om att ha alla sju rätt på V75-omgången i Kalmar. Insatsen var 720 kronor och gav hela 45,3 miljoner kronor.
- Jag inser ju att en sådan här summa pengar kommer att påverka familjen i generationer, säger kvinnan.

Hennes system hade två singelstreck - Real Desire och Brave Sand - som båda var två outsiders.
- Är det Jackpotomgång spelar jag för mer än vanligt, och då chansar jag också mer än vanligt. Annars tittar jag mycket på hästarnas läge, om det är bra spår, och vem som kör. Är det risk för tung bana kollar jag noga upp hur hästarna brukar klara det. Jag söker mycket information, säger kvinnan.

Men behöver man vara expert och ha stor plånbok för att bli V75-miljonär på lördag? Nej, du kan köpa en Harry Boy (se separat artikel) eller så har du både den tur och skicklighet som en vinnare hade 1 december 2007 när V75 kördes på Örebro. Spelaren hade lämnat in ett system för bara 36 kronor och vann hela 7,3 miljoner kronor.
- Det är det som är tjusningen med V75. I teorin kan du lämna in en enkelrad för 50 öre och sju lopp senare så är du V75-miljonär, säger Kerstin Wallentin.

Pressmeddelande från: ATG