Artikeln publicerad: 090119
Bibelns dag i Forshem

Som avslutning på den ekumeniska böneveckan anordnas sammankomster på Bibelns dag (25 januari) i Forshem.
Samuel Rubenson inleder med ett föredrag med rubriken "Enhetens kyrka" i församlingshemmet på eftermiddagen. Samuel Rubenson är professor i kyrkohistoria i Lund och en uppskattad föreläsare. Han är född i Etiopien och har gedigen erfarenhet av olika kyrkotraditioner, inte minst i Mellanöstern.

Det blir också försäljning av hantverk från kristna palestinska familjekooperativ i Betlehem. Människorna i Betlehem får allt svårare att försörja sig eftersom staden är omgiven av en åtta meter hög mur som skär av förbindelserna med omvärlden. Kombinationen av cementmurar med vakttorn, elstängsel, vägspärrar och vägar endast tillåtna för israler gör att människor i Betlehem idag upplever att de bor i ett fängelse. Kontakter med omvärlden värdesätts därför högt.
På kvällen firas en ekumenisk musikmässa i Forshems kyrka. Mässan är skriven av Ingemar Olsson (upphovsman till den kända psalmen "Du vet väl om att du är värdefull") och heter "Skrik för livet". Musiken och texterna förmedlar både glädje över livet, ilska över orättvisor och hopp om framtiden. I mässan som leds av Kh Falkenberg medverkar musikkonfirmanderna, Anna Boman Hald och Björn Hald.

Kollekten denna dag tillfaller Svenska Bibelsällskapet.

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling