Artikeln publicerad: 090114
Bloggy.se - En ny mikrobloggtjänst som kopplar ihop bloggar, SMS och Facebook

Att mikroblogga är att skriva små meddelanden på Internet som berättar vad du håller på med, vad du gillar just nu eller vad du tänker på. Fenomenet är en blandning mellan SMS och vanliga bloggar men vinsten är att du når många samtidigt och det tar inte mycket av din tid. I dag startar Bloggy - Sveriges första renodlade mikrobloggtjänst.

Bloggy är en svensk mikrobloggtjänst som uppdateras direkt via webben eller din mobiltelefon. Bloggy är helt gratis och du kan mikroblogga både text eller bild. Mikrobloggar är ett nytt koncept som lättast beskrivs som en blandning mellan SMS och blogg och som uppdateras flera gånger per dag i realtid.

Mikrobloggar är nästa generations bloggar. I USA hade Barack Obama stora framgångar i sin valkampanj genom bland annat en mikroblogg - och frågan är vilken politiker eller annan makthavare i Sverige som blir först att effektiv använda sig aven mikrobloggsom kommunikationsform. En stor anledning till att en del människor inte bloggar beror på att det kan ta mycket tid - det gör inte mikrobloggande, förklarar Jonas Lejon som är den entreprenör som skapat Bloggy.

Men att mikroblogga är egentligen för vem som helst. Du kan använda tjänsten för att ha koll på vad dina vänner har för sig, för att få snabb hjälp inom ett visst ämne eller för att bara träffa nya människor utan att spendera timmar framför datorn. Med Bloggy kan du även koppla samman andra sociala tjänster som till exempel bloggar eller Facebook - och direkt kommentera uppdateringar från dessa tjänster. Det finns även möjlighet att, förutom text, dela med dig av bilder, filer och filmsnuttar från exempelvis YouTube. Bloggy är alltså en sammanfattande och kompletterande tjänst - du behöver inte lämna något av dina övriga sociala verktyg. Tvärtom binder du ihop dem med Bloggy.

Bloggy är den första svenska mikrobloggtjänsten av sitt slag i Sverige:

Utvecklingen av Bloggy har skett i nära samarbete med de tusentals användare som använt tjänsten under uppbyggnadsfasen. Nu efter lansering i Sverige så är nästa steg en internationell lansering, säger Jonas Lejon

Pressmeddelande från: triop ab