Artikeln publicerad: 090114
Transitio och Västtrafik köper miljövänliga Bombardier REGINA-tåg för 59 miljoner euro



Succén fortsätter: Nu över 100 REGINA-tåg sålda i Skandinavien

Transitio och Västtrafik utökar sin höghastighetsflotta med ytterligare sju stycken trevagnars REGINA-tåg. Ordern är värd cirka 59 miljoner euro och leverans kommer att ske mellan november 2010 och mars 2011.

Några av tågen i Transitios och Västtrafiks order kommer att utrustas med intercityinteriör med förstaklasskupéer och bistro. Samtliga tåg kommer också att utrustas för den nya europeiska signalsystemstandarden ERTMS (European Rail Traffic Management System) som gör tågtrafiken - och speciellt den gränsöverskridande trafiken - betydligt mer effektiv. Tågen är mycket tillförlitliga och anpassade för det nordiska klimatet.

- Regionen visar på en mycket stark passagerarökning, och det vill vi möta med de nya bekväma och mycket tillförlitliga REGINA-tågen, säger Håkan Beergqvist, avgående VD på Västtrafik.

- Vi är stolta över att Transito och Västtrafik väljer REGINA-tågen för att möta den ökande efterfrågan på miljövänliga resor. Med en ny generation snabbtåg ökar kapaciteten, samtidigt som kraven på bekvämlighet och innovativ teknik tillgodoses, säger Klas Wåhlberg, vd, Bombardier Transportation Sverige.

Transitio, som ägs av svenska lokaltrafikorganisationer, och Västtrafik äger redan ett antal Bombardierprodukter som till exempel den dieselelektriska motorvagnen BOMBARDIER ITINO och i och med denna order sammanlagt 80 stycken REGINA-tåg.

Pressmeddelande från: Bombardier