Artikeln publicerad: 090113
Vätternrundan 2009 fulltecknad rekordtidigt!



Igår stängde Vätternrundans kansli anmälningsmöjligheten till Vätternrundan 2009, hela sex månader innan startdagen vilket är rekordtidigt! I och med flytten av startplatsen kan man i år ta emot ytterligare tusen anmälningar jämfört med förra året. Cirka 18 700 anmälda innebär en ny toppnotering i Vätternrundans historia, aldrig tidigare har det varit så många anmälda. Av dessa är cirka en fjärdedel från utlandet.

Tendensen till ett ökat intresse kunde skönjas redan ifjol. Dåvarande taket på 17 500 nåddes lagom till Vasaloppet och många frustrerade Klassiker deltagare hörde av sig. Svaret de fick då är det samma som nu; att enstaka platser finns reserverade till dem som efter skidloppet klarat av minst två av delmomenten inför En Svensk Klassiker. Men dessa enstaka platser hålls bara i ett par veckor och ingen garanteras en plats.

Bakom det stora intresset ligger självklart den medvetenhet om motionens betydelse som deltagarna utvecklat men också ett bra arbete av organisationen i alla led; funktionärer, samarbetspartners och arrangemangsledning.

- Det är så roligt att våra satsningar ger resultat och vi vill tacka alla för deras insatser. Ett evenemang som vårt är en upplevelse som vi skapar tillsammans, cyklister och arrangörer. Vi ser verkligen fram emot att hälsa alla välkomna till Motala i sommar, kommenterar Vätternrundans VD Eva-Lena Frick framgången.

Den som hör av sig och vill cykla nu hänvisas till Tjejvättern 100 km och Halvvättern 150 km. Två något kortare alternativ som kännetecknas av samma höga service, vackra bana och trevliga stämning som det längre alternativet. I både Tjejvättern 6 juni och Halvvättern 7 juni finns det gott om platser kvar och möjlighet att anmäla sig på hemsidan ända fram till mitten av maj.

Pressmeddelande från: www.vatternrundan.se