Artikeln publicerad: 090112
Svensk Fastighetsförmedling lanserar unik positioneringstjänst för mobilen

Svensk Fastighetsförmedling lanserar idag en unik mobil söktjänst för den svenska bostadsmarknaden. Med ett sms kan man få information direkt till mobilen om vilka bostäder som finns till salu där man befinner sig just nu. Förutom komplett bostadsfakta får man även alla bilder på bostaden.

Svensk Fastighetsförmedling är först ut på den svenska bostadsmarknaden med en mobil söktjänst för alla bostadssökande som bygger på positioneringsteknik.

När man skickar ett sms med ordet "bostad" till 71122 får man information om de närmaste bostäder som Svensk Fastighetsförmedling har till salu i området. Informationen som skickas är anpassat efter din position.

Till varje bostadstips finns det bilder, bostadsfakta, kontaktuppgifter till ansvarig mäklare och aktuell bolåneränta från DnB NOR - allt tillgängligt via mobilen.

- Att hitta rätt boende är mer konst än vetenskap, mer inspiration än logik och med vår nya mobila söktjänst med positioneringsfunktion blir bostadssökandet mindre beroende av datorn eller tidningen. Om du plötsligt befinner dig i ett drömkvarter eller en helt ny stad utan förkunskaper så räcker det numera med ett sms för att undersöka aktuellt bostadsläge och inleda jakten på den nya bostaden, säger Niclas Strahner, chef extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling.

Tjänsten finns tillgänglig från och med 12 januari för de som har Telia, Telenor och 3 som operatör. Kostnaden för tjänsten är enligt operatörens normala taxa. Mer information om tjänsten finns på www.svenskfast.se.

Söktjänsten har utvecklats av Svensk Fastighetsförmedling i samarbete med webbföretaget Avantime. Avantime ansvarar för implementeringen av tjänsten på webben, presentationen av sökresultatet och koordineringen med övriga teknikleverantörer. Mobilaris har utvecklat söktjänstens positioneringsfunktion och GoMobile ansvarar för sms-hanteringen.

Pressmeddelande från: Svensk Fastighetsförmedling