Artikeln publicerad: 090112
Ökat köpintresse för hushållsnära tjänster

Efterfrågan på hushållsnära tjänster ökar trots den försämrade konjunkturen. I december köpte 255 000 hushåll tjänster, vilket är en ökning med 71 000 hushåll sedan Almegas förra mätningen i april.

Intresset för att köpa hushållsnära tjänster har också ökat under året. 25 procent av befolkningen tycker att det är ganska eller mycket intressant att anlita ett företag för att utföra hushållsnära tjänster. Det kan jämföras med 20 procent i tidigare mätningar. Intresset är fortfarande störst i storstäder och hos barnfamiljer.
- Vi bedömer branschens utveckling som stabil eftersom undersökningen visar att hushållstjänsterna långt ifrån är det första man sparar på om ekonomin försämras, säger Ulf Lindberg, näringspolitisk chef vid Almega.

Undersökningen visar att hushållen, trots konjunkturläget, prioriterar hushållsnära tjänster i förhållande till övriga utgifter i hemmet såsom resor, nöjen och bilkörning vid besparingar.

På frågan "Om hushållet får sämre ekonomi, vad skulle ni spara på?" uppgav:
37 procent resor, 34 procent restaurangbesök, 27 procent nöjen, 17 procent bilen och bilkörning, 17 procent renovering och underhåll av hemmet, 17 procent hushållsnära tjänster, 7 procent fritidsaktiviteter, 5 procent mat och annan löpande konsumtion, 4 procent annat, samt 5 procent vet ej.

- Det faktum att ROT-sektorn nu också omfattas samt att skattereduktionen från och med halvårsskiftet kommer direkt vid köpet kommer ytterligare förstärka efterfrågan hos de som har intresse att köpa, tror Ulf Lindberg.

Skatteverket uppskattar att 150 000 - 200 000 personer kommer att ansöka om skattereduktion för köp av hushållsnära tjänster för 2008. Det ligger i linje med den undersökning som gjordes i april då 184 000 hushåll uppgav att de köpte hushållsnära tjänster. Branschen beräknas därmed omsätta 3,3 miljarder kronor och skapa 6 100 heltidstjänster.

Tidigare undersökningarna visar att för drygt 50 procent av svenskarna skulle intresset att köpa tjänsterna öka om skattereduktionen gavs direkt vid köpet, det vill säga att kunden inte behövde ligga ute med pengarna innan skattemyndigheten granskat köpen. Detta blir möjligt från och med halvårsskiftet 2009.

På uppdrag av Almega följer Demoskop utvecklingen av hushållsnära tjänster. Decemberundersökningen är en uppföljning av de studier som gjorts i december 2007 och april 2008.

Pressmeddelande från: Almega