Artikeln publicerad: 090109
Socialdemokraterna i Götene inleder nu ett utbyte med partikamrater i den tyska staden Uedem

Under veckoslutet den 23-25 januari besöker närmare tio tyska socialdemokrater Götene.
-Det känns mycket positivt att vi nu konkret startar upp det här utbytet, som varit på gång ett tag, säger Fredrik Larsson, tidigare ordförande och numera internationell ledare för socialdemokraterna i Götene.

Uedem är en jämnstor kommun med Götene och från båda sidor betonas att man inom utbytets ram kan hitta gemensamma frågor att arbeta kring. Det kan handla om hur man arbetar inom partiet men också hur man agerar i opposition.

Utbytet har sin grund i att Kathrin och Olaf Plotke, den senare ordförande för socialdemokraterna i Uedem, har ett sommarhus inom Götene kommun. För att få vidare information om kommunens arbete med marknadsföring av tomter med mera så kontaktades socialdemokraterna i Götene.

Programmet i Götene omfattar en heldag lördagen den 24 januari. Lars Redman, tidigare oppositionsråd i Götene, kommer att föreläsa om bland annat de olika politiska nivåerna i Sverige och dess respektive ansvar.

Vidare planeras ett studiebesök på Götene Äldrecenter och under kvällen blir det samkväm med mat och samtal, då Leif Olson kommer att svara för kulturellt inslag och leda allsång på tyska.
-Det är mycket glädjande att Leif har engagerat sig i utbytet, säger Fredrik Larsson. Han hjälper oss med att tolka men är alltså också beredd att delta aktivt, fortsätter Larsson.

Under våren planeras att socialdemokrater från Götene ska besöka Uedem.