Artikeln publicerad: 090109
Nu stundar örnsäsongen vid Hornborgasjön



Vinterns örnhelger vid Hornborgasjön är här och vi vill gärna dela med oss av denna fantastiska fågel. Välkommen till Öppet Hus i Trandansen under januari och februari 2009!

Vintern är här och så är de magnifika havsörnarna. För den som vill bekanta sig med vår största rovfågel väntar en spännande period. Från att ha varit nära utrotning har havsörnen återhämtat sig, mycket tack vare den satsning på örnmatning som skett. Vid Hornborgasjön har Falbygdens fågelklubb och ÖRN-72 varit aktiva under många år och därmed bidragit till att rädda havsörnen.

Vi vill gärna dela med oss av den fantastiska naturupplevelse det är att se örnar. Under vinterns örnhelger håller vi Trandansen öppen från gryning till skymning och hälsar välkommen till att skåda örnar under ledning av värdar från Falbygdens fågelklubb och ÖRN-72. I Trandansen går det bra att köpa kaffe och titta på bildspel om örnutfodring.

I vinter håller vi Öppet Hus i Trandansen följande datum: 10-11/1, 18/1, 25/1, 1/2 och 7-8/2. Öppet från gryning till skymning.

Läs mer på www.hornborga.com

Pressmeddelande från: Länsstyrelsen