Artikeln publicerad: 090107
Fordon till Antarktisexpedition testas igen på Klocka Fjällgård



Concept Ice Vehicle (CIV), ett unikt översnöfordon, kommer att ånyo testas på Klocka Fjällgård inför den kommande Antarktiska expeditionen som fordonet ska delta i under 2009. De nya testerna av CIV är planerade att genomföras under mars månads inledning.

CIV - Concept Ice Vehicle - drivs av etanol och har utvecklats specifikt för just denna expedition av Kieron Bradley, f d F 1 designer vid Lotus i Storbritannien.

Under april månad 2008 genomfördes i all hemlighet på Klocka Fjällgård de första snötesterna av CIV som utvecklats för att delta i en expedtion över Antarktis i november 2009.

Expeditionens syfte är att bl a med hjälp av det etanoldrivna fordonet CIV bidra till ökad medvetenhet om Antarktis betydelse för det globala klimatet. Mer om expeditionen kan läsas på hemsidan, Moon Regan Transantarctic Expedition.

Testteamet var mycket nöjda med testförutsättningarna som erbjöds vid Klocka Fjällgård och har därför beslutat sig för att genomföra fler tester av CIV på Klocka Fjällgård. Testerna under 2008 resulterade i smärre modifieringar av fordonet som ånyo kommer att testas på Klocka Fjällgård under mars 2009 inför expeditionens start i november 2009.

Pressmeddelande från: Klocka Fjällgård AB