Artikeln publicerad: 090106
Fin skridskois i Stenbrottet



Isen har lagt sig på den lilla konstgjorda sjön i Stora Stenbrottet på Kinnekulle, det är en relativt skaplig is på ca 10 cm som lämpar sig väl för skridskoåkning.

Under trettondagen letade sig solen fram några timmar i Stenbrottet, det blåste dock en kall vind även om det inte var många minusgrader. Men detta var inte avskräckande för de som nu äntligen hade fått möjlighet att ta en tur på skridskorna. Både unga och lite äldre kryssade runt bland vassruggarna på sjön och passade på med en värmande fika mellan åkturerna.



Hela sjön verkade ha åkbar is och här och var fanns det hål uppborrade efter isfiskare som provat fiskelyckan, då sjön är relativt stor så finns det gott om plats för de flesta aktiviteter och man behöver knappast trängas. Mitt på dagen var det en hel del folk här uppe och ett 15-tal bilar stod på parkeringen.



Med is i Stenbrottet, på dammen inne i Hällekis och i Gössäter och Kinnekullebacken som öppnar nu på torsdag så har Kinnekulle, trots att det inte kommit någon snö, en del vinteraktiviteter att erbjuda.